Máme riešenie pre cenovo dostupné bývanie

Ľudia na Slovensku, hlavne mladé rodiny, neustále bojujú s problémom dostupného bývania. V našej krajine je problém so stavebnými pozemkami a meniť ornú pôdu na stavebné pozemky nie je dobrým riešením alebo skôr povedané, takýto stav je neprípustný. Preto navrhujem legislatívne upraviť využitie existujúcich stavebných pozemkov na tzv. viacgeneračné využitie. Ako riešenie ponúkame modulárne prístavby. V tomto prípade sú potrebné legislatívnej úpravy a povolenia na takýto typ bývania, čo by bolo možné odsúhlasiť napr. v zrýchlenom legislatívnom konaní.

Ako predsedníčka novej politickej strany Karma som vášnivou zástankyňou pozitívnych zmien a som hrdá na to, že navrhujeme inovatívne riešenie pre ekonomické bývanie s vysokým komfortom za nízke náklady, ktoré uspokojuje sociálne a sociálno-kultúrne potreby našich viacgeneračných rodín. Táto iniciatíva je zameraná na riešenie DOSTUPNOSTI, ENERGETICKEJ UDRŽATEĽNOSTI a JEDNODUCHEJ PRISPÔSOBITEĽNOSTI.

Naše riešenie sa opiera o nízkonákladové manipulovateľné modulárne domy, ktoré majú potenciál na riešenie nedostatku dostupných bytov. Náklady na bývanie u nás aj vo svete stále stúpajú, čo nás vyzýva k prijímaniu ekologicky prijateľných a šetrných postupov. Navrhujeme riešenie bývania, ktoré spĺňa všetky kritériá. Modulárne domy sú nielen cenovo dostupné, ale aj ekologicky navrhnuté a ich využitie je všestranné. V prípade modulárnych systémov môže byť uspokojená aj kreatívna túžba ľudí navrhnúť si svoj domov.

Kľúčové vlastnosti našich nízko nákladových manipulovateľných modulárnych domov

  1. recyklované materiály využívajúce kontajnery ako základný stavebný blok,
  2. domy využívajú recyklované materiály a dostupné polyméry, čím sa zabezpečuje ich trvanlivosť a ekologickosť a predchádza sa tým napr. plesniam, zamoreniu hmyzom, hnilobe a hrdzaveniu.
  3. modulárne domy je možné bezproblémovo napojiť na internet a iné technológie, čím sa zabezpečuje integrácia s modernými technológiami a v prípade potrieb aj jednoduché presťahovanie z jedného pozemku na druhý,
  4. flexibilita bývania: modulárne domy možno prispôsobiť takmer všetkým požiadavkám a v prípade potreby ich meniť. Je možné ich premiestniť na iný pozemok, pripojiť napr. rodičovský dom k domu detí a pod.
  5. špičkové moderné spotrebiče vysokej kvality,
  6. všetky jednotky majú vodotesné podlahy, sú odolné voči plesniam, nekrivia sa a zaručujú bezpečné, komfortné, moderné, zdravé a ekologické bývanie,
  7. obnoviteľná energia: modulárne domy ponúkajú udržateľné energetické riešenia s možnosťou využitia solárnej alebo vodnej energie, majú úložné systémy a všetko je navrhnuté na zníženie energetických nákladov,
  8. vonkajšia izolácia: na zvýšenie energetického výkonu je k dispozícii vonkajšia izolácia s polymérovým náterom Zilla , ktorý zabezpečuje komfort v akomkoľvek podnebí,
  9. rôznorodý dizajn: bez dodatočných nákladov je možné navrhnúť si farbu domu, resp. prispôsobiť dom podľa individuálnych požiadaviek, vždy s ohľadom na ekologickosť,
  10. integrovanie kontajnerov Conex : v prípadoch, keď je potrebná centrálna konštrukcia ubytovacej jednotky, môžu kontajnery Conex slúžiť ako základ pre modulárne domy, ponúkajúc stabilitu a flexibilitu systémov,
  11. jednoduché presťahovanie: tieto jednotky sú navrhnuté tak, aby boli manipulovateľné pomocou teleskopického manipulátora, čím je možné zabezpečiť napr. vznik nových komunít, premiestniť sa na nový pozemok, a pod.

Pri modulárnych domoch nie je potrebné vypracovávať nové návrhy a riešenia. Výzvou pre nás však zostáva vytvoriť efektívny program, ktorý z hľadiska nákladov ekonomicky uspokojí potreby rodín, s možnosťou získania dotácií, a umožní im stať sa majiteľmi vlastného domova. Správne riadenie takéhoto programu pomôže rodinám a zároveň ušetrí štátu náklady.

Pomocou modulárnych prístavieb môžeme pomôcť ľuďom rozšíriť viacgeneračné domy. Verím, že cenovo dostupné a udržateľné bývanie nie je luxusom, ale základným právom. Naše nízkonákladové manipulovateľné modulárne domy ponúkajú pohľad do budúcnosti bývania, v ktorej môže mať každý prístup ku kvalitnému ubytovaniu bez toho, aby sa vzdal flexibility a ekologickej zodpovednosti. Sme odhodlaní priniesť túto víziu na Slovensko a zabezpečiť lepšiu budúcnosť pre nás všetkých.

Strana Karma 24 je oddanou zástankyňou udržateľného rozvoja a čistých zdrojov. Naším cieľom je zabezpečiť bezpečnú a prosperujúcu budúcnosť pre občanov Slovenska podporovanú inovatívnymi riešeniami, akým je aj návrh pre cenovo dostupné bývanie.

Súvisiace články

Školská trieda

Celý systém školstva je zle nastavený

Plot hranica

Aby sa nezabudlo...

Image

Pridajte sa k nám

Chcem odoberať newsletter strany KARMA
Image
Odbornosť a riešenia pre ľudí

Adresa

Karma
Slavnica 8, 018 54 Slavnica

© KARMA 2023 | All rights reserved.