Voľby sa blížia... tentokrát predčasné

Zvolebnieva sa. Cítite to ? Samozrejme, že áno. Veď sme priamo v dianí. Sledujeme to o to viac, pretože predchádzajúce obdobie nás všetkých riadne preskúšalo.

Je to tu znova. Voľby. Opäť medové fúzy pod nosom každého občana. Niekto sa ich chytí a nerieši, že nebolo splnených veľa sľubov . Páči sa im politik, páčia sa im sľuby, možno statusy na sociálnych sieťach, alebo už z princípu volí svoju obľúbenú stranu. Vracajú sa tzv. „dinosaury“ onej doby a bez hanby, bez akejkoľvek sebareflexie, čo po sebe zanechali. Prichádzajú nové strany.

V televízii sa stretávajú politici v diskusiách a niekedy je človeku až na smiech ...stále tí istí, v inom kabátiku, s novými sľubmi sa tvária, že tu predtým nevládli. Stále sa držia toho, že ľudia zabúdajú.... zabúdajú, ale nie všetci. Poniektorí sa totiž rozhodli pre skutočnú zmenu.

Viete však ako premýšľame ? Takto: budem voliť tých a tých, pretože potrebujeme mladých s novými názormi, s novým postojom, hlavne nech je moderný a riadne západniarsky. Budem voliť tamtých, lebo to je veľká strana, síce „kradli“, ale aj tak asi vyhrajú. Tamten mi sľúbi peniaze, toho budem voliť, veď čo, lepšie než ten predchádzajúci. Voliť malú stranu ? Určite nie, nemajú šancu. A pri tom si ani nepozrú program, neberú v úvahu, že práve tí ľudia vstupujú do politiky ako občania, ktorí si reálne odžili celé predchádzajúce obdobia a jednoducho si povedali dosť, treba tu zmeniť všetko. Treba vnímať minulosť, rozhodnúť sa teraz, lebo rozhodujeme o budúcnosti našich  potomkov. Dalo by sa vypichnúť veľa takýchto komentárov, ale na čo.

Čím sa teda riadiť ?

Čítajme programy strán. Pri tých, čo sú už verejnosti známe vieme overiť, čo sľubujú, čo už nasľubovali a čo splnili. Teraz je čas to spočítať. Pri nových stranách hľadajme riešenia, ktoré ponúkajú a ktoré sú aj reálne splniteľné.

Pozrime si kandidátov, ich odbornosť pri vstupe na politickú scénu, nie „ich odbornosť“ získanú v politike.

Myslime na predchádzajúce roky.  Ako sa k nám chovali tí naši známi politici ? Čo pre nás robili ? Ako nás posúvali ďalej alebo zatracovali ? Čo pre nich znamenal občan ? Ako manipulovali ? Kam to dotiahli ?

Sledujme občas diskusie, fakt to stojí za to. Veľakrát má pri nich človek pocit, že snáď tí politici žijú v nejakej bubline, mimo reality.

Zamerajme sa na to, čo spravili pre túto krajinu. Nie to krásne pozlátko, ale aký život nám pripravili, koľko „ten život“ budeme splácať my a naše potomstvo. Ako to vyzerá v našich peňaženkách, aké účty nám chodia, v akom stave je naša krajina, náš priemysel a poľnohospodárstvo, naše zdravotníctvo.

..... blížia sa voľby. O priazeň občanov sa prihlásilo 24 strán a hnutí a 1 koalícia. Starostlivo vyberajme. Teraz sa to láme, teraz treba zachrániť to naše Slovensko a budúcnosť tejto krajiny. Máme stále právo voliť, tak poďme do toho a voľme. Voľme odbornosť, lebo to chýba tejto krajine. Vidíme sa 30.9.2023.

Súvisiace články

Kľúč k domu

Máme riešenie pre cenovo dostupné bývanie

Školská trieda

Celý systém školstva je zle nastavený

Plot hranica

Aby sa nezabudlo...

Image

Pridajte sa k nám

Chcem odoberať newsletter strany KARMA
Image
Odbornosť a riešenia pre ľudí

Adresa

Karma
Slavnica 8, 018 54 Slavnica

© KARMA 2023 | All rights reserved.